I Vefsna-regionen  er det naturlige forutsetninger for høy kvalitet på de lokale råvarene. Fjellnaturen er gavmild, så selv med korte beitesesonger får reinkjøttet og lammekjøttet god smak og slaktevekter ofte over det som er vanlig.

copyright Fjellfolket Helgeland
Røkt og tørka reinkjøtt                                                       copyright Fjellfolket Helgeland
copyright Fjellfolket Helgeland
Brød bakt i steinovn                                                           copyright Fjellfolket Helgeland
copyright Fjellfolket Helgeland
Kaffeost er en ost av samisk tradisjon, som legges i kaffen og spises i slutten av måltidet                                                                                             copyright Fjellfolket Helgeland

Forutsetningene for å lage kvalitetsmat i Vefsna-regionen er gode også fordi man har sterke mattradisjoner. I tillegg til førsteklasses naturgrunnlag er både det norske og det samiske folket vokst opp med røyking, tørking og salting som foredlingsmetoder. I dag bæres tradisjonene videre av nye generasjoner. Det ligger i blodet kan man vel kanskje si. Lokale produsenter har sett egne kvaliteter og vet å bygge videre på disse. Tradisjonene er levende i Vefsna-regionen.

copyright Fjellfolket Helgeland
Produkter fra lokalt gårdsmeieri                                         copyright Fjellfolket Helgeland

Fjellfolket Helgeland: En sammenslutning av flere produsenter av lokal mat, natur og kulturopplevelser i Grane og Hattfjelldal kommune.