Via Ferrata:
Ved Mosjøen finner du norges nordligste Via Ferrata, som er italiensk for jernsti. Denne variant er en tilrettelagt rute i Øyfjellet med færrest mulig installasjoner. Det er fast montert en wire i fjellet, og ruten er lagt hvor man kan finne naturlige grep og trinn som feste. Enkelte steder er det også satt inn jernbøyler, men turen gir deg muligheter til å prøve fjellklatring i trygge omgivelser og uten særlige forkunnskaper. Ruten er klassifisert som B/C, det vil si lett til middels vanskelig, og kan dermed gi en utfordring og en spennende opplevelse til de fleste som ikke har klatreerfaring fra før!


foto: Cato Ravatsbakk

Zipline:
Ziplinen er på hele 700 meter og starter oppe i Storfjellet. Herfra suser du over lakseelva Vefsna, med nydelig utsikt over nærområdet og velkjente Sjøgata med sin vernede trehusbebyggelse. Du lander rett ned i hagen til Nord-Norges eldste hotell, Fru Haugans.

Fastspent med kroppssele til en kraftig wire og med et automatisk bremsesystem, gir vi deg en sikker opplevelse av å fly!  Her får du et skikkelig adrenalin-kick og magesug du sjelden har opplevd. Det er alltid en guide med gjestene på start og landing.


Foto: Naturlige Helgeland

Du kan klatre Via Ferrata opp og ta Zipline ned, eventuelt kombinere det med en tur i Helgelandstrappa.

Kontakt Naturlige Helgeland for mer informasjon og bestilling.